A terrárium berendezése

 2009.07.28. 21:52

A terráriumot úgy kell berendezni ahogy az állat természetes környezete, pl.: gabonasikló: 80x40x40-es terrárium, háncs, fa forgács talajnak, pár mászóág, egy vizes "medence", ha kedvünk kínálja akkor lehet benne melegítő szikla, bár nélkülözhető. A hőmérséklet nappal 26-28 fok legyen, élszaka 20-22 fok az ideális.

Több fajta terrárium berendezés létezik. Párat leírok:

erdei terrárium: Lámpa, fenyő kéreg talajnak, közepes medence, 60% páratartalom, pár mászóág, mű vagy igazi növények, és búvóhely.

Sivatagi terrárium: Erős lámpa, folyami homok alulra, díszítésnek kőtörmelék, kis medence, kaktusz, vagy száraz fű csomó, és ajánlott búvóhely. Ez ideális hely a szakállas agámának vagy egy kaliforniai királysiklónak.

Vizi terrárium: ebből két fajta létezik: az egyik a teknősöknek a másik a vizisiklóknak. A teknősöknek: a terrárium telle vízzel és egy szikla, amelyre kitudnak mászni napozni. A vizisiklónák jóval bonyolútabb a terrárium berendezése, gondozása. A berendezés a következő: lámpa, akkora medence, amekorában az állat meg tud tenni pár úszó mozdulatott, talajnak fenyőkéreg, a medence köré szorhatunk kavicsot vagy mohát, így tehetjük vízparthoz hasonlóvá, a páratartalom legyen olyan 80%.

A bejegyzés trackback címe:

https://kruszterrariuma.blog.hu/api/trackback/id/tr601274491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása